24-05-2017
DAN POSLIJE "LISINSKOG"

Veliki solistički koncert u Zagrebu

Koncertom „Treći put“ obilježeno u punom „Lisinskom“ 20 godina rada na glazbenoj sceni

„Ovaj koncert zamislio sam da u njemu guštate kao u vlastitom dnevnom boravku, pa ne zamjerajte što večeras nisam ozbiljan“ – riječi su kojima je odmah na početku Hari Rončević „razgalio“ publiku koja je napunila u utorak, 23. svibnja 2017. do posljednjeg mjesta Koncertnu dvoranu „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu.

Dva i pola sata iznimno sadržajnog koncerta pod nazivom „Treći put“, kojega je Hari Ročević, prožeo i svojim velikim smislom za humor, nerijetko i na vlastiti račun. „Treći put“ nizao je u Lisinskom najpoznatije pjesme iz bogatog glazbenog opusa splitskog kantautora čime je još jednom dokazao da je bio i ostao miljenik publike zbog predanog i nepatvorenog glazbenog izričaja, koji nosi potpis dalmatinskog šarma, humora, ali i bezgranične spretnosti uroniti u vrhunski glazbeni užitak životne okolnosti koje nas više ili manje sve prate.

Romantik u duši, snažan na sceni, upečatljiv kroz svoju glazbu, te kako sam za sebe kaže – dosljedan sam sebi, koncertom pred zagrebačkom publikom dao je sukus svog kantautorskog rada od prvog pojavljivanja u glazbenom svijetu. Bio je to i svojevrsni poklon publici koja prepoznaje kreativni glazbeni rad dug više od dva desetljeća te treći nastup splitskog glazbenika u prekrasnom okružju dvorane Lisinski.

Niz poznatih glazbeno – vokalnih sadržaja iz pera i nota Harija Rončevića, ostavio je malo koga u publici ravnodušnim, uz pjevanje čak i cijelih dionica poznatih skladbi. Uz goste klapu Larus, te posebno iznenađenje na kraju – Puhački orkestar Vodice, te vrsnog harmonikaša Vinka Didovića nizali su se hitovi  Moja kraljice, Moje si more, Aj ća, volin te, Još te uvijek osjećam u sebi, Nisam više tvoj kao mali dio raskošne glazbene poslastice koju je Hari Rončević pripremio svojoj publici u Zagrebu.

„Ljudi su došli uživati, a i ja sam s njima uživao također. Prepustio sam se glazbi i trenutku i to mi je bilo najvažnije i mogu samo zahvaliti publici što mi je priuštila ovakav ugođaj u Lisinskom. Ovo je bila jedna uspješna večer koja će sigurno dugo ostati u mojim mislima – poručio je Hari Rončević nakon koncerta.